9

شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما

[ad_1]

تب کریمه کنگو

اقتصاد 24-سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد: با آغاز فصل تابستان تب کریمه کنگو شیوع پیدا کرده و لازم است شهروندان توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.

در این پیام آمده است: بر اساس آمار وزارت بهداشت چهار نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده و یک نفر فوت کرده است لذا از هموطنان انتظار می رود نکات بهداشتی را رعایت کنند.
کانال تلگرام عصر ایران

این پیام می افزاید: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان تب کریمه کنگو (شایع در انسان و دام) در کشور مهیا شده است، رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این بیماری با رعایت اصول بهداشتی فوق شامل حذف کنه ناقل با سمپاشی و استحمام حیوانات و سمپاشی و ضدعفونی کردن نواحی دام به تشخیص دامپزشک، پرهیز از له کردن کنه با دست یا روی بدن حیوان، اجتناب از تماس با غشاهای مخاطی بدن (مانند چشم و دهان) با ترشحات و خون دام های آلوده، خودداری از ذبح دام در مکان های غیر مجاز، تهیه گوشت لازم از مکان های امن و تحت کنترل دامپزشکی. نگهداری گوشت تازه دام به طور کامل به مدت 24 ساعت در دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روشهای حفاظت فردی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، پرهیز از مصرف خام. و کبد نیم پز را می توان کنترل کرد.

پس از اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع، ابتلا امسال نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است. همچنین این ویروس به گرما حساس است، بنابراین پختن گوشت آن را از بین می برد.

تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه ها و مراکز بسته بندی کار می کنند در صورت بروز زخم یا آسیب پوستی در هنگام کشتار و بروز علائم بیماری سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

تب کریمه کنگو (CCHF) برای اولین بار در سال 1378 به طور رسمی در کشور تایید و شناسایی شد. از راه های انتقال ویروس CCHF می توان به گزش کنه های آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوانات آلوده و تماس شخصی اشاره کرد. مبتلا به تب کریمه کنگو.

منبع: ایرنا

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا