زمین احتمالا در دریایی از ماده تاریک شناور است
[ad_1]
فیزیکدانان در یک مطالعه جدید، نسخه منتشر شده قبلی آن در پایگاه داده بایگانی مدل های منتشر شده، مطالعه شده از ماده تاریک فوق سبک که کاملاً تاریک نیست و برهمکنش بسیار کمی با ماده معمولی دارد. اغلب اوقات این تعاملات به سختی ثبت می شوند و تشخیص آنها غیرممکن است. اما در موارد نادر، ماده تاریک و ماده عادی به اندازه کافی برهم کنش می کنند تا مقادیر قابل توجهی امواج رادیویی تولید کنند.
این زمانی اتفاق می افتد که ماده تاریک با پلاسما برخورد می کند و فرکانس امواج ماده تاریک با فرکانس امواج پلاسما همسو می شود. در این حالت تشدید ایجاد می شود و با تقویت برهم کنش، پرتوهایی به صورت امواج رادیویی به دست می آید.
جهان با پلاسما غریبه نیست، همه ستاره ها پلاسما را تشکیل می دهند باد خورشیدی آنها در فضا منتشر می کنند. بنابراین، نظریه پردازان تولید امواج رادیویی ناشی از برهمکنش ماده تاریک با محیط هایی مانند تاج خورشیدی یا فضای بین ستاره ای را بررسی کرده اند. اما در مطالعه جدید، دانشمندان این برهمکنش را در نقطه ای نزدیک به خانه ما، که یونوسفر زمین است، پیدا کردند.
یونوسفر زمین لایه ای داغ و نازک از جو فوقانی است که حاوی مجموعه ای از ذرات یونیزه شده (باردار) به نام پلاسما است. به طور طبیعی امواج در آن حرکت می کنند و بر اساس یافته های محققان، این امواج می توانند با امواج ماده تاریک فرضی که احتمالا روی زمین در حال حرکت هستند، تعامل داشته باشند.
امواج رادیویی تولید شده توسط چنین تعاملی دشوار است. اما محققان دریافتند که با استفاده از آنتنهای رادیویی دقیق برای جستجوی مجموعهای از امواج رادیویی در طول یک سال، میتوان چنین امواجی را شناسایی کرد.
فرضیه پیشنهادی امیدوارکننده است زیرا یونوسفر زمین دارای چندین مزیت نسبت به سایر منابع امواج رادیویی ماده تاریک است. اول از همه، یونوسفر به طور طبیعی امواج فضایی بسیار عمیق را منعکس می کند و بنابراین تقریباً عاری از سیگنال های آلوده است. دوم، یونوسفر مستقیماً بالای سر ما قرار دارد، به راحتی قابل دسترسی است و در عین حال تحت نظارت و تحقیق مستمر قرار دارد.
با این حال، ماده تاریک از این نوع کاملاً فرضی است و دستیابی به یک روش رصدی کامل برای جستجوی امواج رادیویی ناشی از آن سال ها طول خواهد کشید. اما اگر این روش موفقیت آمیز باشد، مانند معدن طلا است. زیرا میتوانیم برخی از اسرارآمیزترین عناصر جهان را از نزدیک بررسی کنیم.
[ad_2]