بهبود دیابت با رژیم غذایی حاوی فلاونوئید
[ad_1]
اقتصاد 24- فلاونوئیدها ترکیبات گیاهی هستند که در میوه ها و سبزیجات یافت می شوند و به دلیل خواص آنتی اکسیدانی شان بسیار ارزشمند هستند.
دیابت نوع 2 به دلیل شیوع روزافزون آن در سراسر جهان به یک مشکل جدی بهداشت عمومی تبدیل شده است و در حال حاضر 415 میلیون نفر با دیابت زندگی می کنند و بیش از چهار میلیون مرگ در سراسر جهان به این بیماری مربوط می شود.
برخی از عوامل خطر قابل اصلاح، مانند چاقی و اضافه وزن، با ایجاد دیابت نوع 2 مرتبط هستند و خطر ابتلا به چندین عارضه سلامتی از جمله بیماری های قلبی عروقی، بیماری کلیوی، زوال عقل و برخی سرطان ها را افزایش می دهند.
رژیم غذایی گیاهی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شناخته شده است. فلاونوئیدها دسته ای از ترکیبات پلی فنلی هستند که به 6 زیر گروه اصلی طبقه بندی می شوند: فلاونون ها، فلاون ها، فلاوان-3-اول ها، فلاونول ها، آنتوسیانین ها و ایزوفلاون ها.
شواهد حاصل از کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده نشان میدهد که مصرف بالاتر فلاونوئیدها با افزایش حساسیت به انسولین، کاهش مقاومت به انسولین و بهبود پروفایلهای چربی خون مرتبط است.
در این مطالعه، دانشمندان رابطه بین رژیم غذایی غنی از فلاونوئید و دیابت نوع 2 را در جمعیت بزرگ بریتانیا بررسی کردند.
طرح پژوهش
در مجموع 113 هزار و 97 شرکت کننده در Biobank انگلستان در این مطالعه ثبت نام کردند. UK Biobank یک مطالعه کوهورت آیندهنگر در مقیاس بزرگ، مبتنی بر جمعیت است که بر روی بیش از 500000 شرکتکننده بزرگسال از بریتانیا بین سالهای 2006 تا 2010 انجام شده است.
دو یا چند ارزیابی رژیم غذایی 24 ساعته به دست آمده از شرکت کنندگان با استفاده از پایگاه داده USDA برای محاسبه مصرف فلاونوئید مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 10 غذای غنی از فلاونوئید بر اساس میانگین مصرف روزانه ( وعده های روزانه) انتخاب شدند. امتیاز رژیم غذایی حاوی فلاونوئیدها با جمع کردن تعداد کل وعده های مصرف شده در 10 غذای انتخابی محاسبه شد.
تجزیه و تحلیل های آماری مناسب، با در نظر گرفتن عوامل مخدوش کننده بالقوه، برای تعیین ارتباط بین دریافت رژیم غذایی و بروز دیابت نوع 2 انجام شد.
مشاهدات مهم
در طی یک دوره پیگیری 12 ساله، 2628 مورد دیابت نوع 2 در میان شرکت کنندگانی که زن، مسن تر، شرکت کنندگان فعال و یا بیشتر بودند، میزان بالاتری از تبعیت از رژیم غذایی غنی از فلاونوئید شناسایی شد. تحصیلات.
میانگین کل مصرف فلاونوئید در روز 805.7 میلی گرم بود. در بین زیرگروههای مختلف، پلیمرهایی از جمله پروآنتوسیانیدینها و فلاوان-3-اولها به ترتیب 67 و 22 درصد از کل دریافت فلاونوئید را تشکیل میدهند. مصرف چای منبع اصلی این 2 زیر گروه بود.
کمترین نوع کمک کننده به کل فلاونوئیدها، فلاون ها هستند که عمدتاً از فلفل استخراج می شوند.
رابطه بین مصرف فلاونوئید و خطر ابتلا به دیابت نوع 2
تجزیه و تحلیل تنظیم شده برای ویژگی های دموگرافیک و سبک زندگی شرکت کنندگان نشان داد که نمره رژیم غذایی فلاونوئیدی بالاتر (6 وعده غذای غنی از فلاونوئید در روز) با 28٪ کمتر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با امتیاز رژیم غذایی فلاونوئیدی پایین (یک وعده در هر وعده) مرتبط است. روز).غذاهای غنی از فلاونوئید در روز) مرتبط است.
تجزیه و تحلیل دوز-پاسخ نشان داد که افزایش یک وعده در روز از غذاهای غنی از فلاونوئید با کاهش 6 درصدی خطر ابتلا به دیابت مرتبط است.
در مورد غذاهای خاص غنی از فلاونوئید، این مطالعه نشان داد که مصرف بیشتر چای سیاه یا سبز، انواع توت ها و سیب به ترتیب با 21٪، 15٪ و 12٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.
با توجه به زیرگروههای فلاونوئیدی خاص، مصرف بیشتر آنتوسیانینها، فلاوان-3-اولها، فلاونولها، فلاونها، پلیمرها و پروآنتوسیانیدینها به ترتیب با 19٪، 26٪، 28٪، 19٪، 26٪ و 27٪ خطر ابتلا به دیابت را کاهش دادند. .
بیشتر بخوانید: فواید هلو برای انسان
تجزیه و تحلیل بر اساس مکانیسم های دقیق
این مطالعه چندین نشانگر زیستی بالقوه مرتبط با دیابت نوع 2 را برای شناسایی مکانیسمهای بیولوژیکی مسئول انجمنهای مشاهده شده مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
تجزیه و تحلیل میانجی، شاخص توده بدن، فاکتور رشد شبه انسولین 1، پروتئین واکنشی C، سیستاتین C، اورات، گاما گلوتامیل ترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز را به عنوان واسطه های بالقوه شناسایی کرد.
به طور خاص، یافته ها نشان می دهد که اثرات مفید یک رژیم غذایی غنی از فلاونوئید بر کنترل وزن بدن، متابولیسم گلوکز، التهاب پایه، عملکرد کلیه و کبد تا حدی مسئول کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است که در این مطالعه مشاهده شد.
اهمیت تحقیق
نتایج این مطالعه نشان می دهد که غذاهای غنی از فلاونوئید می توانند با تنظیم چاقی، متابولیسم گلوکز، التهاب، عملکرد کلیه و عملکرد کبد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
مقالات و متون علمی موجود نشان می دهد که فلاونوئیدها، به ویژه آنتوسیانین ها، فلاوان-3-اول ها و فلاونول ها ممکن است با بهبود ترشح انسولین و سیگنال دهی و تسهیل انتقال و متابولیسم گلوکز، اثرات ضد دیابتی داشته باشند.
همانطور که دانشمندان خاطرنشان کردند، جمعیت مورد مطالعه شامل بزرگسالان میانسال بریتانیایی بود که تعمیم یافته ها را به سایر جمعیت های غیر اروپایی محدود می کند.
به طور کلی، این مطالعه از توصیه فعلی برای افزایش مصرف میوه به ویژه انواع توت ها و سیب برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 حمایت می کند.
نتایج این مطالعه در مجله Nutrition & Diabetes منتشر شده است.
منبع: ایسنا
[ad_2]